Pracovní doba PO–PÁ

7:00–11:30, 12:00–16:30

Napište nám

info@kominici.cz

Zavolejte nám

565 55 44 44

Jak připravit komín na topnou sezónu: Kompletní průvodce

11. září 2024

komín

Správná příprava komínu před topnou sezónou je klíčová pro bezpečnost i efektivitu vytápění. Jestli i vás teplé září uchlácholilo a ještě jste na zimu ani nepomysleli, nebojte, ještě můžete všechno stihnout. Zde je návod, jak si zkontrolovat a připravit komín před zimou.

Před zahájením topné sezóny je nezbytné provést důkladnou kontrolu komínu. V první řadě se zaměřte na viditelné poškození, jako jsou praskliny nebo odštěpky na vnějším povrchu. Pokud objevíte nějaká nová poškození, nebo cokoliv neobvyklého, měli byste zavolat odborníka.

Další důležitý krok je kontrola průchodnosti komínu. Zanesou-li komín saze a nečistoty, může dojít k jeho ucpání, což výrazně zvyšuje riziko požáru. Dle platné české legislativy je povinné nechat spalinové cesty profesionálně zkontrolovat minimálně jednou ročně, topíte-li tuhými palivy. 

Máte-li však pochybnosti, nebo víte, že topíte ne příliš vhodným palivem, není od věci komín nechat zkontrolovat dvakrát ročně.

Pravidelná kontrola spalinových cest je důležitá pro bezpečí vašeho domova. Máte tak jistotu, že kouř vzniklý spalováním je řádně odváděn a nedojde k úniku nebezpečných látek do obytných prostor, nebo ještě hůře, k požáru.

Závěrem nezapomeňte, že prevence je vždy lepší než řešení následků. Stejnou péči a pozornost, jako komínu, věnujte i svému kotli nebo jinému topnému zařízení a ujistěte se, že je v perfektní kondici a připravené naplnit váš domov hřejivým teplem.

Domluvte si termín čištění

pokud potřebujete poradit, volejte na 565 55 44 44

Odesláním formuláře berete na vědomí podmínky zpracování osobních údajů

Další aktuality

Výhody certifikovaného kominíka: Proč byste neměli podceňovat odbornou kontrolu

Bezpečný provoz komínů a kouřovodů není jen otázkou správné instalace, ale i pravidelné odborné kontroly. Proč je tak...

Jak připravit komín na topnou sezónu: Kompletní průvodce

Topíte rádi v krbu či kamnech, ale potom si vždy lámete hlavu nad tím, kam s popelem? V tomto článku se dozvíte pár tipů, jak...

Využití dřevěného popela

Topíte rádi v krbu či kamnech, ale potom si vždy lámete hlavu nad tím, kam s popelem? V tomto článku se dozvíte pár tipů, jak...

© 2024 - Všechna práva vyhrazena. CUP Kominictví s.r.o.
Jsme součástí skupiny ARMEX